Ørbæk Bryggeri

Nær Lykkeholm Slot på Østfyn udspringer Ørbæk Kilden, der giver vand til Ørbæk Å. Ørbæk Å er formet af den seneste istid, og snor sig gennem det naturskønne landskab ud i Holckenhavn Fjord og videre ud i Nyborg Fjord. Langs åen kan man være heldig at opleve isfugl, rørhøg og den sjældne fiskeørn.

Ved Ørbæk Å ligger også Ørbæk Bryggeri, der blev etableret i 1906 af familien Madsen. Bryggeriet blev bygget som et malt- og hvidtølsbryggeri i hhv. 1906 og 1914. På Fyn blev bryggeriet specielt kendt for dets stakitøl, som blev fremstillet af røgmalt fra bryggeriets eget malteri. Stakitøl var en overgæret mørk øl med en røget smag. Øllet blev leveret i fem liters flasker, der blev anbragt i tremmekurve af træ – deraf navnet stakitøl.

I slutningen af 70’erne solgte familien Madsen Ørbæk Bryggeri. I årene indtil 1994 havde bryggeriet skiftende ejere. Ejerskifterne skyldtes den stigende konkurrence på øl og sodavand fra større bryggerier, og i begyndelsen af 90’erne blev den daværende ejer nødt til at lukke. I 1998 overtog Familien Rømer bryggeriet, og man må sige de var heldige, at hele bryggeriet stod helt intakt med bryghus, tappekolonne m.v. Efter godt et års renovering af maskinpark og bygninger, startede de produktionen af økologiske sodavand under navnet Natur Frisk. Efter 2 års arbejde med økologiske sodavand og safter, var tiden inde til at opstarte en ølproduktion. Ørbæk bryggeri benytter det gode vand, som pumpes op få meter fra Ørbæk kildens udspring.

Vis som Gitter Liste

7 varer

Faldende orden
pr. side