Refsvindinge

Bryggeriet Refsvindinge er et lille familiebryggeri, der ligger på Fyn, tæt ved Ørbæk. Det er et af Danmarks mindste bryggerier, men samtidig et af de bedst kendte. Bryggeriet blev grundlagt som malteri i 1885 og siden 1905 har bryggeriet brygget sin egen hvidtøl, som brygmesteren selv har distribueret til omegnen. Siden midten af firserne er sortimentet blevet udvidet betragteligt, og det er nu også muligt at købe bryggeriets øl andre steder end på Fyn.

Bryggeriet Refsvindinge er bedst kendt for deres Ale no. 16, som blev kåret til Danmarks bedste øl ved en blindsmagning i 1997. Siden den dag er der sket meget på bryggeriet: Udvidelse af lagerhal i 2005, nyt tappeanlæg og endnu en tilbygning i 2008 samt en gennemgribende renovering af hele bryghuset og etablering af ny kølehal.

Siden 2001 har bryggeriet haft et tæt samarbejde med bryggeriet Vestfyen. Dette samarbejde blev indgået for at imødekomme den stigende efterspørgsel på Ale no. 16 og i dag brygges og tappes flere af Refsvindinges øl på Vestfyen. Samarbejdet giver mulighed for bredere distribution af bryggeriets øl, ligesom det giver Hans Poul Rasmussen og hans søn John Juul Rasmussen mere tid til at finde på nye øltyper.