La Chouffe
Historien begynder i slutningen af 1970'erne, midt i Vallée des Fées (Feernes Dal), da to svogre, Pierre Gobron og Chris Bauweraerts besluttede at skabe deres egen øl i garagen tilhørende Chris' svigermor. Med de få penge, de havde på det tidspunkt, begyndte de, hvad bryggeriets fans nu kalder "Chouffe-historien". Den 1. bryg på 49 liter blev produceret den 27. august 1982.
Oprindeligt betragtet som en hobby, udviklede Achouffe-bryggeriet sig, da svogrene besluttede at købe gården, hvor de havde brygget i 4 år. Så, den ene efter den anden, påbegyndte de deres satsning på fuld tid i 1986.
I 1992, 10 år senere, steg produktionen fra 3.400 hektoliter til 5.000 hektoliter om året. Bryggeriet havde investeret i et nyt bryggeri, så de kunne øge hvert bryg fra 22 hektoliter til 70 hektoliter. På det tidspunkt producerede Achouffe Bryggeriet kun store 75 cl flasker og "små" 20L tønder La Chouffe og Mc Chouffe. 33 cl flaskerne dukkede først op i maj 2009. Efterhånden som bryggeriet voksede, voksede dets familie af nisser også. Marcel (La Chouffe) og Malcolm (Mc Chouffe) fik selskab af nye ledsagere, herunder Matthew (Houblon Chouffe) og nu Micheline (Cherry Chouffe)! Hver nisse repræsenterer en af øllene i sortimentet, og hver har deres egen historie og karakteristika.