Duvel

I 1871 grundlagde Jan-Léonard Moortgat og hans kone ”Moortgat Brewery Farm”, og i slutningen af århundredet, var Moortgat et af de over 3000 bryggerier i Belgien. Jan-Leonard eksperimenterede meget med sin øl, og hans super-fermenterede øl blev hurtigt påskønnet af mange i bryggeriets hjemby, Puurs, og mange andre steder. I 1900-tallet voksede forretningen markant, og Jan-Leoonards to sønner sluttede sig til bryggeriet. De to sønner, Albert og Victor, havde en klar arbejdsfordeling; Albert bryggede øl, og Victor blev ansvarlig for at levere øllene til Bruxelles.

1. verdenskrig blev et vendepunkt for bryggeriet, som vi kender det i dag. Krigen bragte Belgien i kontakt med England, og specielt med de engelske ales, der var meget populære på det tidspunkt. Inspireret af succesen med engelske ales, besluttede Albert sig for at kreere en specialøl, baseret på den engelske model. For at lave denne øl, ville han kun bruge de aller fineste og bedste ingredienser. Derfor drog han i 1918 til Storbritannien, for at få fat i en helt specifik gær. Opgaven var ikke nem, og han blev mødt med modstand fra de lokale bryggere. Det var med nød og næppe, og efter en rejse gennem England, at han endelig fik fingrene i en kostbar prøve fra et skotsk bryggeri. Duvels gær er stadig dyrket fra selvsamme stamme den dag i dag!

3. generation af Moortgat familien besluttede sig for, at en unik øl som Duvel, fortjente et unikt ølglas. I slutningen af 1960’erne, blev Duvel-glasset det første tulipanformede ølglas. Det innovative glas, der minder en smule om et vinglas, skulle kunne indeholde væsken fra en hel 330ml flaske. Indtil da, havde der aldrig før været så stort et ølglas, og med sit specielle design, skulle glasset give en mere komplet smagsoplevelse. Den runde form tillader øllens udsøgte smag og aroma at blive nydt fuldt ud af forbrugeren. Måden, hvorpå glasset buer indad mod toppen, hjælper også med at holde på kulsyreholdenheden og på den måde bevare øllens hoved.

Moortgat familien blev ved med at investere i bryggeriet, så de altid kunne garantere øllens perfekte kvalitet. Denne indsats har hjulpet Duvel til at blive et anerkendt bryggeri over hele verden, og givet Duvel en æresplads som den bedste standard inden for specialøl på flaske. I begyndelsen af Duvel, i 1923, producerede bryggeriet kun et par kasser. I dag bliver Duvel nydt af utallige ølelskere og -entusiaster over hele verden – i over 60 forskellige lande. Øllen bliver stadig brygget med respekt for den originale opskrift og for den modningstid, øllen behøver for at få sin delikate sjæl.

Vis som Gitter Liste

8 varer

Faldende orden
pr. side