Duvel

I 1871 etablerede Jan-Léonard Moortgat og hans kone "Moortgat Brewery Farm". Moortgat var et af de mange bryggerier i Belgien i slutningen af det 19. århundrede. Jan-Leonard eksperimenterede med øl, og hans super-fermenterede øl blev populære i Puurs, hvor bryggeriet var placeret, og andre steder. I 1900-tallet voksede forretningen, og Jan-Leonards sønner, Albert og Victor, sluttede sig til. Albert var brygger, mens Victor håndterede ølleverancerne til Bruxelles.

1. Verdenskrig ændrede bryggeriet markant. Krigen introducerede Belgien til engelske ales, som var populære på det tidspunkt. Inspireret af engelsk øl besluttede Albert i 1918 at skabe en specialøl ved kun at bruge de fineste ingredienser, herunder en specifik gær fra Storbritannien, efter en udfordrende søgen. Duvels gær stammer stadig fra den samme kilde.

I 1960'erne besluttede den tredje generation af Moortgat-familien at designe et unikt ølglas til Duvel. Duvel-glasset blev det første tulipanformede ølglas, designet til at indeholde en hel 330 ml flaske væske. Dette innovative glas forbedrede smagsoplevelsen ved at fremhæve øllens aroma og smag og bevare kulsyreindholdet.

Familien fortsatte med at investere i bryggeriet for at sikre øllets kvalitet. Dette har gjort Duvel til en anerkendt bryggeri globalt og en standard for specialøl på flaske. Fra de første få kasser i 1923 er Duvel nu elsket af ølentusiaster i over 60 lande, stadig brygget efter den originale opskrift og med den nødvendige modningstid for at bevare sin unikke karakter.

Vis som Gitter Liste

10 varer

Faldende orden
pr. side