Rogue
Rogue er et amerikansk Craft Beer bryggeri, som opstod i 1987 ved en gruppe øl elskere, fik ideen til at åbne en ”Brew Pub”. Året efter begyndte en øl revolution i kælderen af Rogue Public House i Ashland, Oregon. Det endte med, at man i 1988 åbnede en pub med et bryggeri i kælderen. De første øl, der blev brygget var American Amber og Oregon Golden. Kort efter begyndte de at søge nye steder, så revolutionen kunne vokse. I begyndelsen af 1989 vandrede en af Rogues grundlæggere til Newport, på jagt efter det perfekte sted til en ny Rogue Pub. En usædvanlig snestorm ramte og grundlæggeren var strandet i Newport, langs den historiske Bay Front. Her mødte han Mohava Niemi, grundlæggeren af Mo restauranter. Mo delte sin drøm om at leve over en bar, og beskrev det perfekte sted for den næste Rogue Ales Brew Pub. Byggeriet på Rogues Bayfront Brew Pub begyndte straks, og nu opererede de fra en garage i Newport. Bayfront baren åbnede i maj 1989, og havde et lille men entusiastisk publikum, der bestod af nysgerrige lokale, som aldrig forlod stedet igen. Sådan begynder historien om Rogue!
I dag er Rogue en lille revolution, som udtrykker sig igennem håndlavede ales, porter, stout og spiritus. I deres brygningsproces går de ikke på kompromis med kvalitet. Rogue Beer bliver i dag, stadig brygget i Newport, hvor de får alle deres ingredienser fra egne gårde. På gården i Independence dyrker Rogue 7 plantesorter og 42 tønder aromahumle, samt rug, græskar og jalapenos. Derudover er gården også hjemsted for Rogues honningbier. Tygh Vally er hjemsted for 265 tønder maltbyg samt druer, æbler, blommer og kirsebær. Altså i alt afgrøder på 3600 tønder land.
Bag hver Rogue Beer er der en unik historie. F.eks. har øllen American Amber Ale været et flagskibsprodukt af revolutionen siden 1988. Denne øl blev oprindeligt kendt som Ashland Amber og var brygget på Rogues første brewpub i Ashland, Oregon. En lidt sjovere historie ligger der bag øllen Beard Beer. Den er brygget med en gær, der er opkaldt efter Brygmester John Mayers skæg. Der er ikke grund til at flippe ud, bryggerier har brugt vilde gær i øl i århundreder. John har haft den samme gamle skægvækst siden 1978 og har brygget over 18.000 bryg, så det er ikke nogen stor overraskelse, at en naturlig gær ideel til brygning, blev opdaget i skægget.